24.6.2018

Outoja olentoja...

Meillä on ollut tapana kerätä yhtä ja toista lapsellista pihaamme. Lisäksi olen maalannut kiviä ja tehnyt keramiikkatöitä. Kaikenlaista "kummallista" on siten kerääntynyt nurkkiin. Tässä niistä joitakin.


Uusin tulokas on tämä vielä nimetön poika, joka istuu vuorenkilpien keskellä.
Pöllö istuu ja vartioi pientä kasviallasta, jossa keväällä kukkii tulppaania ja myöhemmin siinä on valesulka-angervoa, jonka juurella kasvaa suikeroalpia ja masikkaa.
Pöllön vieressä näkyy ruskettunut happomarjapensas, joka kärsi kovasti viime talvesta.








Kivipeikot kurkkivat pilarikatajan juurelta. Vieressä on vaaleanpunakukkainen pensashanhikki, joka on aina alkukesän ihan räytyneen näköinen, mutta kukkii sitten loppukesästä aina lokakuuhun asti.

Jotkut kurkkivat kivien alta niin, että vain silmät näkyvät.
Kivellä lepäävä lisko on matkamuisto Virosta. Lisko on viihtynyt meillä jo viisi vuotta.

Samalta reissulta ovat peräisin nämä sateenvarjoa pitelevät lapset. Patsas on osa suihkukaivoa, mutta se alkoi pikku hiljaa rapautua veden vaikutuksesta, joten lapset pääsivät pois sateesta ja istuvat nykyään metallisen paviljongin katveessa. Kuva on otettu illan hämärässä.
Vanhin pihalla olijoistamme on Mikko. Se on muuttanut tänne meidän mukana. Mikko on parin vuosikymmenen aikana kärsinyt, ja onpa sitä liimattukin kasaan, mutta hyvin se vartioi palavan rakkauden kasvustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...