24.6.2018

Kesäkuun kukkia

Piha alkaa olla kauneimmillaan (etuajassa) kun lempikukkani pionit kukkivat.
Pionien takana näkyy purppuraheisiangervo "Lady in red", joka kukkii vaaleanpunaisin kukin. Tuo pensas on muutamassa vuodessa kasvanut hurjasti ja leikkaan sitä lähes vuosittain syksyllä. Tänä keväänä se teki ensimmäisen kerran poikasia, eli se näkyy jopa siementävän. Toiset pikku taimet ovat punalehtisiä kuten emokasvikin, mutta toiset vihreälehtisiä. Molempia olen ottanut talteen ja aion istuttaa syksyllä. Saa sitten nähdä minkä värisiä pensaita niistä tulee.

Yksi lempikukista on kurjenmiekka. Minulla on sinistä iiristä, joka kukki nopeasti ja kituliaasti keväällä, sekä komeampaa saksankurjenmiekkaa (en ole varma lajista). Se on tosi kaunis kukkiessaan ja tuoksuu ihanasti sitruunalta.
Yksi mistä tykkään myös kovasti on hopeahärkki. Pieni ja suloinen.
Tein tänä keväänä uuden kukkapenkin. laitoin betonisia reunakivia ympyräksi ja istutin siihen vanhoista komeamaksaruohoista jakamiani osia. Ympyrään olen kylvänyt monenlaisia kesäkukkien siemeniä, mutta kuumuus melkein paahtoi ne,ja ne ovat nyt vasta (kuukauden kuluttua) alkaneet itää. Laitoin täytteeksi nyt ensi hätään neilikoita ympyrän reunoille maksaruohojen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...