9.8.2018

Elokuun kukkia

Kuivuus on jatkunut aina vaan. Kaksi kertaa päivässä kannan vettä pihan ja kasvihuoneen kasveille. Siitä huolimatta monet näyttävät jo ränsistyneiltä.

Punahattu sentään kukkii ja tämä kukka on saanut vieraakseen kimalaisen, gammayökkösen sekä pari pikkuötökkää.
Amppeleissa keijunmekotkin kukkivat vielä, mutta näyttävät aika huonoilta. Jopa pelargoniat ovat lakanneet kukkimasta ja ovat muutenkin ränsistyneitä. Auringonkukat sen sijaan vain venyvät kohti taivasta! Ne ovat yli kolmemetrisiä ja varsi on ranteeni paksuinen. Tämä on haarautuvaa lajiketta ja jokaiseen lehdenhankaan näkyy tulevan kukka. Ne ovat niin painavia, että oli pakko sitoa niitä alhaalta, koska ne alkoivat uhkaavasti kallistui.

 Vaaleanpunakukkainen pensashanhikki on näköjään viihtynyt paahteessa, sillä se on harvinaisen rehevä. Alla sillä on vain ohut kerros multaa savimaan päällä.
 Suviruusu poppius innostui kukkimaan toisen kerran. Se on kyllä selvästi kärsinyt kuivuudesta, ja olen pari kuivunutta oksaa joutunut leikkaamaan pois.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...