3.4.2020

Hyvä hedelmä- ja vihannessato

Kesä 2019 oli aika sateinen ja viileäkin, mutta ehkä juuri siksi hyvä monille kasveille. Olimme istuttaneet edellisenä vuonna perhepäärynäpuun, joka tuotti nyt satoa tosi hyvin.
Myös Jaspi -omenapuumme tuotti paljon omenia. Puuta ei leikattu keväällä, eikä sitä ole mitenkään myrkytettykään. Jonkin verran oli muumioituneita ja matoisia omenia, mutta ei paljoa. Hyvä sato tästäkin saatiin.
Myös vihannekset kasvoivat loistavasti. Ensimmäistä kertaa kokeilin avomaan kurkkua, ja sitä tuli parista taimesta aivan valtavasti. Annoin kurkkuja tutuille, syötiin tuoreeltaan leivän päällä, ja monta kiloa tein maustekurkuiksi talvea varten.
Myös keltainen kesäkurpitsa tuotti satoa aivan tolkuttomasti. Jaoin niitäkin työkavereille ja sukulaisille.
Kokeilin ensimmäistä kertaa myös härkäpapua. Satoa tuli aika hyvin, mutta papujen kypsyyden arvioiminen ei mennyt ihan nappiin alussa. Turhan paljon keräsin ennen aikojaan. Papuja tuli hyvin, mutta niiden valmistaminen oli vähän turhan työlästä. Joten taisi jäädä ainoaksi kokeiluksi.
Paprikat ja tomaatit kasvoivat kasvihuoneessa, mutta ne eivät voineet kovin hyvin jostain syystä. Oliko aurinkoa liian vähän vai mikä oli syynä, mutta satoa ei tullut yhtä hyvin kuin edellisenä kesänä. Kyllä niistäkin silti syötävää saatiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...