11.4.2020

Kasvihuone lähti vaihtoon!

Meillä on ollut pari kesää 4,6 m2 kasvihuone, jonka seinät ja katto ovat kennomuovia. Kasvihuone on palvellut ihan hyvin, mutta eihän se kovin kaunis ollut. Aika pienikin se oli, ja varsinkin se oli matala.
Lisäksi kasvihuoneen sivustoilla ei ollut tilaa. Pidin osaa kasveista kasvihuoneen seinustalla ja kuumalla ilmalla nostelin pienempiä ulos tuulettumaankin. Meillä oli viime vuonna puhetta siitä, että kasvihuone tarvitsisi ympärilleen vähän terassia.
Nyt sitten mies innostui rakentamaan sitä tilaa kasvihuoneen ympärille. Oltiin nimittäin molemmat kotosalla korona-tilanteen vuoksi. Minä etätöissä ja mies vapaaehtoisella lomalla. Niin että aikaa oli. Kasvihuoneen pohjana olleet betonilaatat vietiin pois ja tilalle alettiin rakentaa puista alustaa, joka olisi reilusti isompi kuin entinen.


Kuvassa näkyy vielä vanha kasvihuone sivuun nostettuna ja uuden aloitustyöt.  Vähän ihmettelin noita korkealla olevia poikkipuita, mutta kuvittelin, että koko rakennelma jossain vaiheessa laitetaan alas.
No minähän en rakennuspuuhista mitään ymmärrä, kuten taas nähtiin. Meille siis valmistui tosiaan terassi, joka on yli puolen metrin korkeudella maasta. Ja kun tämä kymmenen neliön lava valmistui, mies ehdotti kasvihuoneen vaihtoa.
No mikäpäs siinä. Netistä tilaamallahan niitä saa näissä poikkeusoloissakin. Valittiin uudeksi kasvihuoneeksi 6,2m2 tummarunkoinen ja lasinen kasvihuone, jossa on tuuletusluukut katolla molemmin puolin.
Huone tilattiin sunnuntaina ja seuraavana torstaina (juuri ennen pääsiäistä) se tuotiin naurettavan pienessä paketissa pihaamme.
Mies pääsi hyvää vauhtiin kasvihuoneen kasauksessa, mutta pääsiäiseksi luvattiin aika kylmää ja kosteaa keliä (lumisadetta!), joten homma on nyt tauolla. Runko sentään on pystyssä ja katon lasit paikoillaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...