20.7.2017

Palava rakkaus

Yksi (monista) lempikukistani on vanha perennakasvi "palava rakkaus". Se ei periaatteessa kasva Suomessa luonnonvaraisena, mutta voi sitä luonnostakin löytää. Itse löysin taimen sattumalta maankaatopaikalta, jossa sen hehkuvan punainen kukka pisti silmääni. Kaivoin taimen mukaani.
Nyt se leviää pihassani, mutta hyvin maltillisesti. Olen myös itse levittänyt sitä ottamalla siemeniä talteen kukinnan jälkeen ja kylvämällä niitä maahan.
Kukan pitäisi viihtyä parhaiten hiekkaisessa multamaassa, mutta näkyy tuo kasvavan savimaassakin. Se on kuulemma myös hyvä leikkokasvi. Itse en ole sitä kokeillut.
Nimi "palava rakkaus" on helppo ymmärtää kun kukkivaa kasvia katsoo auringonpaisteessa. Punainen hehku melkein koskee silmiin.
Ja kun ilta hämärtyy, kukka vain hehkuu.
Tällä hetkellä (heinäkuun puolivälissä) kukinta on komeimmillaan, mutta enemmän tai vähemmän kukassa kasvi on hyvänä kesänä muutaman viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...