9.8.2017

Makeita marjoja

Meillä on kaksi pensasmustikkaa. Kaksi siitä syystä, että ne kuulemma tarvitsevat ristipölytyksen, ja siihen tarvitaan kaksi eri lajiketta olevaa mustikkaa. Vuonna 2014 ostimme tarhapensasmustikka "Ainon" ja sille kaveriksi laitettiin "North Country". Mitään marjoja ei tullut. Seuraavana vuonna ne siirrettiin aurinkoisempaan paikkaan. Eipä niistä silti marjoja saatu. Sitä seuraavana vuonna (syksyllä 2016) ne laitettiin uudestaan samaan penkkiin, mutta nyt sitä oli korotettu reunakiveytyksellä ja näin saatiin kohopenkki, jossa oli parempaa multaa. Mustikat siis nostettiin irti ja laitettiin sitten samaan paikkaan, mutta ylemmäksi.
Siitä ne ilmeisesti pitivät, sillä tänä vuonna ne tekivät hyvin satoa. Pensaat ovat keskenään aivan eri näköiset ja marjatkin ovat eri värisiä. Hyviä ovat molemmat! Kypsyvät vain niin pikku hiljaa, että melkein joka päivä saa muutaman nyppiä etteivät varise maahan.
Mansikkaa meillä on vain kolmessa amppelissa. Niistä on saatu satoa heinäkuun puolivälistä asti ja edelleen marjoja kypsyy hyvää tahtia.

Karviaismarjatkin alkavat kypsyä. Meillä on yksi pieni pensas - 2014 istutettu Hinnonmäen keltainen. Se on hieman kitukasvuinen, mutta tuottaa mukavasti marjoja.
Meillä on myös kaksi maankaatopaikalta löydettyä mustaherukkapensasta. Ne leikattiin alas silloin kun istutettiin 2015, mutta ei niistä juuri satoa ole tullut, eikä tule nytkään. Marjoja on siellä täällä, mutta linnut niitä pääasiassa syövät. Niissä on myös jotakin härmää. Liekö tämä märkä kesä saanut sen aikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...