16.7.2017

Kasvihuoneessa

Tänä vuonna kevät oli kylmä, joten en uskaltanut laittaa mitään edes kasvihuoneeseen ennen kuin toukokuun loppupuolella. Olin aiemmin keväällä istuttanut paprikan siemeniä, mutta eihän niistä mitään tullut. Laitoin siis suoraan pieniä, ostettuja taimia, kuten tomaatistakin.
Istutin myös viidakkokurkun siemeniä, ne itivät, mutta kasvoivat langan ohutta vartta. Sain silti kolmeen ruukkuun niistä kasvit.
Paprikat istutin isompiin ruukkuihin, mutta tomaatit yhteensä seitsämään ämpäriin. Heinäkuun puolivälissä sato näyttää lupaavalta.
Punainen tomaatti "Marmande" tekee runsaasti hedelmää. Vaikka sen lehdet käpristyvät, se kasvaa silti pituuttakin hyvin. Ilmeisesti lannoituksessa on jokin ongelma, mutta en osaa tilannetta korjatakaan. Lannoitin ihan ensin kanankakalla, sitten tuhkalla ja sitten olen antanut erityisesti vihanneksille tarkoitettua lannoitetta ohjeen mukaan. Kastelen lähes joka aamu ja koitan pitää lämpötilan sopivana.
Keltainen tomaatti "Lemon boy" tekee sekin suuria hedelmiä jo. Sen lehdet ovat vielä enemmän käppyrässä kuin punaisella tomaatilla, eikä se oikein kasva korkeuttakaan. Punaisia ovat Marmande ja "Cindel", ja lisäksi laitoin yhden kirsikkatomaatin, joka sekin tekee satoa.
Keltainen "Blondy" paprika tekee suuria hedelmiä, samoin punainen "King Arthur", jota laitoin kahteen ruukkuun.
Koska tämä on ensimmäinen kertani kasvihuoneviljelijänä, jännitän kovasti sitä minkälaisen sadon saamme - vai saammeko mitään...
Viidakkokurkku kasvaa ohuena, kukkii kyllä, mutta raakileet putoavat heti alkuunsa pois. Mikä pettymys.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...