9.5.2020

Nyt panee halla

Ilmat kylmenivät taas ja parina yönä on ollut pakkastakin. Olin laittanut siemenestä kasvattamiani tarhadaalioita kasvihuoneeseen sekä lasitetulle terassille. Terassilta nostin osan sisään yöksi, mutta en kaikkia. Kasvihuoneen pöydällä olevat ovat viettäneet siellä jo monta yötä.
Viimeöinen halla kuitenkin kouraisi kasvihuoneessa niin, että daaliat paleltuivat. Isoissa ruukuissa olevat gladiolukset eivät ole kärsineet mitenkään.
Tarhadaaliat näyttivät tänä aamuna tältä...
Kasvihuoneen ulkopuolella on rivi persiljan taimia, myös siemenestä kasvatettuja. Ne eivät näytä pakkasesta kärsivän. Ovat vähän väsyneen näköisiä, mutta olivat myös päässet aivan kuiviksi.

Lasitetulla terassilla olleet daaliat eivät näytä kärsineen.
Suurimman osan näistä kasveista siis nostan sisään yöksi juuri ennen kuin menen nukkumaan. Heti aamulla siirrän ne taas terassille. Kunhan ilmat vähän lämpiävät (erityisesti yöt) alan siirtää niitä kasvihuoneeseen.
Kuvassa etualalla on kirsikkatomaattia, jotka on kasvatettu tavallisista kaupasta ostetuista kirsikkatomaateista.
Tomaattien takana on pelargoniota, jotka jo kerran paleltuivat kun unohtuivat yöksi ulos. Lähtevät kyllä uuteen kasvuun.
Pelasgonioitten vieressä on tulossa avomaan kurkkua.
Taaempana on vesimelonin alkuja ja niitä tarhadaalioita.
Alkaa jo kyllästyttää tämä edes takaisin siirtely, mutta en pakkasen pelossa uskalla vielä niitä jättää uloskaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...