26.5.2020

Kasvihuoneen asukkeja

Monien kylmien öiden jälkeen ilma lämpeni ja uskalsin viedä kasveja kasvihuoneeseen. Istutin isoihin muovilaatikoihin (kokeillaan nyt tällaisia) vesimelonin taimia. Olin ne siemenestä kasvattanut. Kaikkia en uskalla vielä viedä. Kolme jää vielä varalle, jotka pidän öisin sisällä ja päivisin terassilla.
Istutin kaksi taimea yhteen laatikkoon, vaikka kolmekin varmaan mahtuisi.
Ostin paleltuneiden tomaatintaimien tilalle uusia. Ja rohkeasti istutin nekin kasvihuoneeseen. (Yhden jätin varalle.)
Vasemmanpuoleinen on Lemon Boy, sitten on kirsikkatomaatti ja oikealla Money maker.
Viime vuonna laitoin tomaatit kasvamaan suoraan tomaateille tarkoitettuihin multapusseihin. Homma ei toiminut, koska aina kastellessa vesi tuli täysistä pusseista yli. Lisäksi muurahaiset rakensivat pesänsä sinne multapussiin!

Laitoin muuten kasvihuoneeseen muovimaton! Meiltä löytyi ylimääräinen pala muovimattoa, ja laitoin sen kulkuväyläksi kasvariin ihan huvin vuoksi. Se on itse asiassa aika kiva. Kasvihuoneen vieressä on iso sinkkivati, jossa on persiljaa, orvokki, laventeli ja yksi tarhadaalia. Siinä on myös paikka myöhemmin istutettavalle taimelle. Laitan siihen joko avomaan kurkun tai toisen daalian.
Kasvihuoneen oven pielessä näkyy lämminilmapuhallin, jota on öisin vielä pidetty puoliteholla päällä.
Tuo iso kattila kuvan etureunassa on koirien juoma-astia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa tutustumaan!

Osallistumme tänä vuonna jälleen Avoimet puutarhat -tapahtumaan ja puutarhaamme saa tulla tutustumaan sunnuntaina 5.7.2020 kello 12-17. Puut...